Kom i kontakt

30 juni 2021

Efter sommaren väntar en experimentell höst

Nu är sommaren här och en välbehövlig semester väntar runt hörnet för många av oss. Men vad händer efter ledigheterna när vi snart går tillbaka till att kunna mötas fysiskt igen, efter att restriktionerna lättar?

Många organisationer och verksamheter har sedan starten av pandemin arbetat helt eller större delen digitalt och på distans. Med erfarenheter från omställningen vi gjorde under våren 2020 vet vi att medarbetare behöver en startsträcka för återkomsten till kontoret och vi måste vara tydliga med vad som gäller på just vår arbetsplats – vad innebär det nya normala hos oss? Vad är bäst för verksamheten, medarbetarna och kunderna?

Oavsett vilken upplevelse vi har från tiden under pandemin kan vi ana att tiden efter kan komma att bli utmanande för att hitta de nya arbetsformerna. Prové stöttar just nu organisationer och verksamheter i planer för det nya normala. Det handlar till exempel om utveckling av nya processer och arbetssätt, stöd till ledning och chefer i strategiskt och taktiskt ledarskap, stöd i medarbetarskapet, verktyg för att leda sig själv och andra i förändring, planer för lokalanpassning och digitalisering och med att skapa en tydlig målstyrning och vision.

Allt är inte nytt, mycket av det vi tänkte och gjorde innan pandemin är fortfarande rätt och användbart, och det behöver vi påminna varandra om. Anna Jensen, VD

Förutom behovet av hjälpande ramverk för återkomsten, är det också viktigt att förtydliga det som redan finns och att hålla fast vid det grundläggande ledarskapet. Allt är inte nytt, mycket av det vi tänkte och gjorde innan pandemin är fortfarande rätt och användbart, och det behöver vi påminna varandra om. Kom ihåg att ingen har alla svar just nu och vi måste våga testa oss fram – försök se det som en möjlighet att inte ta allt för givet.

Vi är nog många som hoppas på och ser fram emot fler fysiska möten och mer mellansnack vid kaffemaskinen och jag tror att det finns en längtan efter mer analogt umgänge till hösten. Innan dess kan vi se fram emot en härlig sommar med nära och kära då jag önskar alla möjligheten att ladda batterierna inför en spännande och experimentell höst!

Prové och jag önskar er alla en riktigt skön sommar!
/Anna Jensen, VD

Aktuellt

Vi håller dig uppdaterad

Ta del av det senaste från Prové. Nyheter, analyser, omvärldsbevakning, evenemang och föreläsningar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev ProvéEffekten så får du dessutom massor av inspiration direkt i din inkorg.

Läs våra tidigare nyhetsbrev här

Kunskap om förändringsledning

Prenumerera

ProvéEffekten från Prové. Kunskap, inspiration, analyser, rapporter och mycket mer. Kommer ut ca 4 gånger/år:

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.