Kom i kontakt

4 april 2023

Leda utan att vara chef

Utbildningsprogrammet Leda utan att vara chef har skapats i samarbete med Kungsbacka kommun i syfte att utbilda arbetsroller som har ledarfunktion, men utan att ha det direkta personalansvaret. Målet för utbildningen är att ge kunskap, verktyg och metoder att använda i det informella ledarskapet, öka kunskap och förmåga i deltagarens utvecklande ledarskap samt ge en möjlighet till personlig utveckling.

Häromveckan hade vi diplomering för medarbetare som sedan i november 2022 har gått utbildningsprogrammet under ledning av Camilla Berglund och Tommy Blomquist, managementkonsulter och förändringsledare på Prové.

– Det har varit en ynnest att få följa deltagarna i deras utvecklingsresa och att få jobba med människor som växer, säger Tommy. 

Häromveckan hade vi diplomering i utbildningsprogrammet Leda utan att vara chef för medarbetare i Kungsbacka kommun. Programmet har varit under ledning av Camilla Berglund och Tommy Blomquist, managementkonsulter och förändringsledare på Prové.

Programmets upplägg är processorienterat och upplevelsebaserat med mycket interaktion där teori varvas med reflektion och diskussion. Mellan utbildningstillfällena har deltagarna fått individuell coachning, hemuppgifter och träning i vardagen.

– Vi jobbar med att bygga en plattform med tillit i gruppen. Det gör att deltagarna vågar ge mer av sig själva och delta fullt ut – vilket i sin tur leder till både personlig utveckling för dem som individer och som grupp. Att höra deltagarnas presentationer vid diplomeringstillfället är ett kvitto på det. Då blir jag så himla glad och alldeles varm inombords, berättar Camilla.

Deltagarna har arbetat kontinuerligt med sin personliga utvecklingsplan och dokumenterat sin utveckling. Utbildningen gör deltagarna bättre rustade för att driva kulturförändringar och hitta nya sätt att möta verksamhetens gemensamma utmaningar.

Stort grattis säger vi till alla er som gjort denna resa, bjudit både på er själva och era erfarenheter. Och tack för skratten, engagemanget och nyfikenheten!

 

Läs även:

Ökad kunskap i att leda andra utan att vara chef

Tips till dig som leder utan att vara chef

Individ-, Grupp- och Ledarutveckling

Utbildningsprogram: Leda utan att vara chef

Skickligt ledarskap och självledarskap skapar tillitsfulla organisationer

Vill du veta mer om vårt arbete med Individ-, Grupp- och Ledarutveckling?
Karin Jonason och Per Idström svarar på dina funderingar:

Aktuellt

Vi håller dig uppdaterad

Ta del av det senaste från Prové. Nyheter, analyser, omvärldsbevakning, evenemang och föreläsningar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev ProvéEffekten så får du dessutom massor av inspiration direkt i din inkorg.

Läs våra tidigare nyhetsbrev här

Kunskap om förändringsledning

Prenumerera

ProvéEffekten från Prové. Kunskap, inspiration, analyser, rapporter och mycket mer. Kommer ut ca 4 gånger/år:

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.