Kom i kontakt

Utbildningsprogram: Leda utan att vara chef

Ett utbildningsprogram, Leda utan att vara chef, har skapats i samarbete med uppdragsgivare i offentlig sektor i syfte att utbilda arbetsroller som har ledarfunktion men utan att ha det direkta personalansvaret. Mål för utbildningen är att ge kunskap, verktyg och metoder att använda i det informella ledarskapet samt öka kunskapen och förmågan i deltagarens utvecklande ledarskap samt en möjlighet till personlig utveckling.

Programmet omfattar sex moduler på vardera en halv dag samt ett diplomeringstillfälle och sträcker sig över ca 5 månader. Upplägget är processorienterat och upplevelsebaserat med mycket interaktion där teori varvas med reflektion och diskussion. Individuell coachning, hemuppgifter och träning i vardagen mellan tillfällena ingår också. Deltagarna arbetar kontinuerligt med sin personliga utvecklingsplan för att dokumentera sin utveckling.

Programmet har en stark koppling till den utvecklings- och förändringsresa som uppdragsgivaren befinner sig i, där teknikutveckling och digitalisering är både möjliggörare och pådrivare. Utbildningen gör också deltagarna bättre rustade för att driva kulturförändringar och hitta nya sätt att möta verksamhetens gemensamma utmaningar.

Vill du veta mer om vårt arbete med Individ-, Grupp- och Ledarutveckling? Karin Jonason svarar på dina funderingar:

Aktuellt

Vi håller dig uppdaterad

Ta del av det senaste från Prové. Nyheter, analyser, omvärldsbevakning, evenemang och föreläsningar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev ProvéEffekten så får du dessutom massor av inspiration direkt i din inkorg.

Läs våra tidigare nyhetsbrev här

Kunskap om förändringsledning

Prenumerera

ProvéEffekten från Prové. Kunskap, inspiration, analyser, rapporter och mycket mer. Kommer ut ca 4 gånger/år:

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.