Kom i kontakt

Utveckling av ledning och styrning för en fortsatt tillväxtresa

Det medarbetarägda bolaget led av växtvärk och behövde få ordning på bolagsstyrningen för att kunna fortsätta sin tillväxtresa. Provés uppdrag syftade till att tydliggöra roller, arbetssätt, ansvar och samspel i bolagsstyrningen samt utforma och formulera ägardirektiv. Arbetet bedrevs genom facilitering av ett antal arbetsmöten där medlemmar i ägargruppen gemensamt diskuterade olika frågor kopplat till bolagsstyrning.

Uppdraget resulterade i ett formulerat ägardirektiv för bolaget, ett ramverk för bolagsstyrning med beskrivna roller, ansvar och arbetssätt samt en förankring med alla medarbetare. Arbetet ledde också till ökad kunskap och medvetenhet hos ägargruppen avseende roller och arbetssätt i bolagsstyrning samt en samsyn på vad som är viktigt för dem som ägare, vad som är bolagets DNA och framför allt hur de vill styra bolaget framåt.

Aktuellt

Vi håller dig uppdaterad

Ta del av det senaste från Prové. Nyheter, analyser, omvärldsbevakning, evenemang och föreläsningar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev ProvéEffekten så får du dessutom massor av inspiration direkt i din inkorg.

Läs våra tidigare nyhetsbrev här

Kunskap om förändringsledning

Prenumerera

ProvéEffekten från Prové. Kunskap, inspiration, analyser, rapporter och mycket mer. Kommer ut ca 4 gånger/år:

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.