Kom i kontakt

Processutveckling: starta verksamhet

Företagare möter många gånger flera av stadens förvaltningar då de driver sitt företag. Det som är en tjänst eller process för företagaren kan i staden utgöra flera processer hos flera olika förvaltningar. För att förenkla för företagaren behöver staden utforska hur de olika processerna hos de ingående förvaltningarna kan konsolideras och presenteras till en process för företagaren. En sådan för företagaren konsoliderad process kommer att innehålla ett antal samlingstjänster och tillståndsärenden riktade till företagaren.

Målet med uppdraget är att ta fram ett beslutsunderlag för att kunna starta upp ett utvecklingsprojekt. Utvecklingsprojektets syfte är att underlätta för företagaren genom att skapa ökad tydlighet och ett bättre flöde, samt att skapa förutsättningar för förvaltningarna att använda sina resurser på ett effektivare och mer ändamålsenligt sätt. Utvecklingsprojektet ska bidra till effektmål kopplade till stadens företagsklimat.

En central del i uppdragets genomförande utgjordes av möten med representanter från stadens olika förvaltningar. Under uppdragets första halva låg mötenas fokus på intervjuer rörande nuläge och önskat läge. Under uppdragets andra halva var fokusen att presentera och få feedback på föreslagna lösningar, projektupplägg, mm. Uppdraget har tagit fram ett beslutsunderlag för att starta upp det aktuella utvecklingsprojektet.

Vill du veta mer om förstudie och utredning?
Lars Engelbrektsson svarar på dina funderingar:

Aktuellt

Vi håller dig uppdaterad

Ta del av det senaste från Prové. Nyheter, analyser, omvärldsbevakning, evenemang och föreläsningar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev ProvéEffekten så får du dessutom massor av inspiration direkt i din inkorg.

Läs våra tidigare nyhetsbrev här

Kunskap om förändringsledning

Prenumerera

ProvéEffekten från Prové. Kunskap, inspiration, analyser, rapporter och mycket mer. Kommer ut ca 4 gånger/år:

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.