Kom i kontakt

Inspirationsdag mentorsprogram

Provés uppdrag var att bidra till uppstarten av ett mentorsprogram genom att arrangera en halvdags workshop fylld med inspiration och praktiska verktyg för deltagarna. Mentorsprogrammet hade som mål att stödja unga medarbetare att hantera sina arbetsutmaningar bättre, samtidigt som erfarna medarbetare skulle få möjlighet att utveckla sitt mentorskap och ledarskap genom att guida yngre kollegor. Målet var att öka medarbetares engagemang och bidra till att de stannar längre på sina positioner, samtidigt som erfarna medarbetare väljer att fortsätta sina anställningar längre än planerat.

Genom en nära samarbetsprocess med beställaren utvecklade vi ett skräddarsytt mentorprogram som uppfyllde deras specifika behov och mål. Under den interaktiva workshopen introducerade vi programmet, diskuterade förväntningar och farhågor samt utforskade skillnaderna mellan mentorer och chefer. Deltagarna fick också möjlighet att lära känna varandra och fördjupa sig i självledarskapets principer. Vi avslutade med praktiska råd inför det första mötet mellan mentor och adept för att säkerställa en givande relation.

Deltagarna sammanfattade inspirationsdagen som både givande och energigivande, vilket gav dem trygghet inför det kommande mentorsprogrammet. De noterade även att de fick utökade nätverk och inspiration till ämnen att utforska vid kommande träffar. Uppdragsgivaren hade en tydlig vision för dagen och erfarenhet från liknande mentorprogram, vilket underlättade ett gott samarbete och resulterade i höga betyg på utvärderingen. Med övervägande positiv feedback från deltagarna och en mycket nöjd beställare avslutades dagen med framgång.

Vill du veta mer om vårt arbete med Individ-, Grupp- och Ledarutveckling? Karin Jonason och Per Idström svarar på dina funderingar:

Aktuellt

Vi håller dig uppdaterad

Ta del av det senaste från Prové. Nyheter, analyser, omvärldsbevakning, evenemang och föreläsningar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev ProvéEffekten så får du dessutom massor av inspiration direkt i din inkorg.

Läs våra tidigare nyhetsbrev här

Kunskap om förändringsledning

Prenumerera

ProvéEffekten från Prové. Kunskap, inspiration, analyser, rapporter och mycket mer. Kommer ut ca 4 gånger/år:

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.