Kom i kontakt

Implementering av ny organisation

Uppdraget innebar att vara projektledarstöd till projektledare och delprojektledare i ett implementeringsuppdrag där ca 800 medarbetare skulle överföras från tio verksamheter (som skulle avvecklas) till en annan organisation. Uppdraget omfattade att ta fram projektplan och rigga strukturen för hur vi skulle säkra att samtliga leveransobjekt kom på plats enligt tidplan.

Projektledarstödet omfattade stöd och överföring av projektlednings- och förändringsledningskompetens till utsedda projektledare och delprojektledare i linjen. Det omfattade även operativ projektledning, metodstöd och facilitering av möten och workshops för organisationsutveckling och teamutveckling.

Önskade effekter av projektet var att implementeringen av den beslutade organisationen skulle genomföras på ett ändamålsenligt sätt, där organisationen var redo att ta emot de nya medarbetarna och cheferna med en känsla av trygghet, tydlighet och tillhörighet. Projektutvärderingen visade på god måluppfyllelse där projektet levererat alla de delar som var möjliga att leverera vid projektavslut.

Aktuellt

Vi håller dig uppdaterad

Ta del av det senaste från Prové. Nyheter, analyser, omvärldsbevakning, evenemang och föreläsningar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev ProvéEffekten så får du dessutom massor av inspiration direkt i din inkorg.

Läs våra tidigare nyhetsbrev här

Kunskap om förändringsledning

Prenumerera

ProvéEffekten från Prové. Kunskap, inspiration, analyser, rapporter och mycket mer. Kommer ut ca 4 gånger/år:

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.