Kom i kontakt

19 mars 2020

Hur ser ditt digitala ekosystem ut?

Vilka digitala kompetenser har du? Vad för digitala produkter eller tjänster behöver du för att lyckas med din digitalisering? Vem samarbetar du med kring digitala frågor?

Ensam är stark brukade det heta, men det stämmer absolut inte i dagens digitala samhälle. För att lyckas behöver varje organisation i stället samverka med andra aktörer och utbyta information, dra nytta av varandras innovationer och skapa integrerade tjänster. Den digitala världen är komplex, kräver oftast stora investeringar och det går snabbt. Ingen klarar av att bli helt framgångsrik på egen hand. I stället gäller det att samverka med andra aktörer i det digitala ekosystemet.

I dess naturliga motsvarighet – ett naturligt ekosystem – påverkar ingående växter, djur och icke-biologisk omgivning varandras livsmiljöer och förutsättningar och bidrar till varandras fortplantning och överlevnad. På samma sätt kan man betrakta den digitala världen. Självkörande bilar t.ex. är beroende av både traditionell fordonsteknik, satellitdata, mobil datakommunikation, kamerateknik och mycket mer. Det är ingen traditionell fordonstillverkare som kan eller gör allt detta själva. I stället samverkar de med andra aktörer i sitt digitala ekosystem.

Att bedriva en framgångsrik verksamhet handlar till stor del om att växa och överleva. Och för att lyckas i dagens digitala samhälle krävs det en bra miljö och samverkan med andra aktörer. Så hur ser din digitala miljö ut? Vem utbyter du information med? Vem samverkar du med? Hur ser ditt digitala ekosystem ut?

Prové i Dagens Industris temabilaga om Digitalisering: 
Läs artikeln ”Så maximerar du effekten av ditt digitaliseringsprojekt” på di.se

Läs även Digitalisering – både svårt och enkelt

Vad digitaliserar du just nu?

Digital förändring börjar i människan

Att leda i förändring

Medvetna affärsbeslut är början på en förändring

Planera och genomför förändringar på ett effektivt sätt

Vill du veta mer om vårt arbete med digitalisering och förändring?
Peter Ingerstam svarar på dina funderingar:

Aktuellt

Vi håller dig uppdaterad

Ta del av det senaste från Prové. Nyheter, analyser, omvärldsbevakning, evenemang och föreläsningar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev ProvéEffekten så får du dessutom massor av inspiration direkt i din inkorg.

Läs våra tidigare nyhetsbrev här

Kunskap om förändringsledning

Prenumerera

ProvéEffekten från Prové. Kunskap, inspiration, analyser, rapporter och mycket mer. Kommer ut ca 4 gånger/år:

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.