Kom i kontakt

19 mars 2020

Digitalisering – både svårt och enkelt

Du kanske har funderat över vad digitalisering innebär för just din verksamhet? Eller över hur ni ska lyckas hantera alla utmaningar digitaliseringen innebär och samtidigt bedriva er vanliga verksamhet? Vad krävs egentligen för att uppnå önskade effekter av era digitaliseringssatsningar? Du är i så fall inte ensam. Det är vanliga frågor hos många av våra kunder. Och det är frågor som behöver besvaras för att bedriva en fortsatt framgångsrik verksamhet. Är det svårt?

På sätt och vis är digitalisering enkelt. Det enkla är att det i mångt och mycket handlar om något som alla organisationer gjort sedan uppstart. Det handlar om att utveckla sin verksamhet – allt ifrån sitt kunderbjudande, sina medarbetare, sitt arbetssätt till sin affärsmodell. Så länge man fortsätter göra det på ett effektivt sätt så är det inte så svårt.

Det som gör digitaliseringen svårt, eller kanske snarare utmanande, är att spelplanen har ändrats. Det är ett större inslag av teknik, det går snabbare och nya konkurrenter och möjligheter dyker upp från oväntat håll.

Hur möter man sådana utmaningar? I ett digitalt inlägg som detta så är det ganska enkelt, kanske något mer utmanade irl. Bland annat gäller det att ha en digital strategi, mycket goda insikter i kundernas behov och att kunna se möjligheter med teknik, samt att ha förmågan att leda och få med sig människor genom förändringsledning.

Något som också är typiskt för digitalisering är att ensam inte är stark. Nu är det digitala ekosystem som gäller. Hur ser ditt digitala ekosystem ut? Vem samarbetar du med? Vi på Prové är inte experter på allt, men vi bidrar gärna med expertis inom områden som affärsutveckling, strategi, tjänsteutveckling, omvärldsanalys och förändringsledning. Områden som är centrala för att lyckas med digitalisering.

 

Prové i Dagens Industris temabilaga om Digitalisering: 
Läs artikeln ”Så maximerar du effekten av ditt digitaliseringsprojekt” på di.se

 

Läs även Vad digitaliserar du just nu?

Hur ser ditt digitala ekosystem ut?

Digital förändring börjar i människan

Att leda i förändring

Medvetna affärsbeslut är början på en förändring

Planera och genomför förändringar på ett effektivt sätt

Vill du veta mer om vårt arbete med digitalisering och förändring?
Peter Ingerstam svarar på dina funderingar:

Aktuellt

Vi håller dig uppdaterad

Ta del av det senaste från Prové. Nyheter, analyser, omvärldsbevakning, evenemang och föreläsningar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev ProvéEffekten så får du dessutom massor av inspiration direkt i din inkorg.

Läs våra tidigare nyhetsbrev här

Kunskap om förändringsledning

Prenumerera

ProvéEffekten från Prové. Kunskap, inspiration, analyser, rapporter och mycket mer. Kommer ut ca 4 gånger/år:

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.