Kom i kontakt

Ökad kapacitet och produktion bidrog till markant minskning av patientkön

Syftet med projektet var att öka tillgängligheten till vård inom ett specifikt patientbehov, öka jämlikheten och korta väntetiden för patienter, effektivisera arbetssätt och förbättra arbetsmiljön för medarbetare samt skapa ökad kvalitet, produktivitet och kontinuitet.

Prové levererade en huvudprojektledare med ansvar för att driva helheten, samordna och följa upp delprojekten och vara stöd i förändringsarbetet och införandet. Stort fokus har lagts på samordning och kommunikation för att säkerställa att krav från verksamheten förverkligas på bästa sätt lösningarna. Vidare har mycket kraft lagts på att förbereda medarbetarna på de kommande förändringarna samt att få de fyra delprojekten att arbeta mot det gemensamma målet och samtidigt minimera inverkan på den dagliga verksamheten.

De fyra delprojekten inom ramen för projektet bidrog sammantaget till en ökad kapacitet och produktion. Nya maskiner och utrustning, nya och/eller anpassade lokaler, effektivare arbetssätt, ökad digitalisering i processen, ökad kompetens hos medarbetare samt bättre samverkan mellan behandlingsorter har förbättrat verksamheten till gagn för både patienter och medarbetare. Vid uppföljning av verksamheten ungefär ett halvår efter avslutat projekt konstateras en markant minskning av patientkön.

Aktuellt

Vi håller dig uppdaterad

Ta del av det senaste från Prové. Nyheter, analyser, omvärldsbevakning, evenemang och föreläsningar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev ProvéEffekten så får du dessutom massor av inspiration direkt i din inkorg.

Läs våra tidigare nyhetsbrev här

Kunskap om förändringsledning

Prenumerera

ProvéEffekten från Prové. Kunskap, inspiration, analyser, rapporter och mycket mer. Kommer ut ca 4 gånger/år:

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.