Kom i kontakt

7 december 2019

Vi uppmanar fler företag att stötta Stadsmissionens viktiga arbete

I Göteborg lever över 14 000 barn i fattigdom. För många innebär det att det inte alltid finns tillräckligt mycket mat hemma. När jullovet närmar sig och garantin att kunna äta sig mätt på skollunchen försvinner, riskerar många att gå hungriga. Så här kan vi inte ha det. Ge en julgåva som hjälper till att fylla kylen hemma hos Göteborgs mest utsatta familjer.

Prové och vårt samhällsengagemang Attityd möter upp Julklappsvagnen i Majorna idag och skänker 10 000 kronor. Julklappsvagnen är ett samarbete mellan Spårvägssällskapet Ringlinien och Göteborgs Stadsmission. Tillsammans återupplivar de en 100 år gammal idé om att åka runt i staden i en spårvagn och samla in julklappar till barn, unga och familjer som lever i utsatthet. En gåva på 10 000 kronor räcker exempelvis till 40 matkassar till familjer som annars inte har råd att äta sig mätta.

Prové uppmanar fler företag att stötta Stadsmissionens viktiga arbete. Skänk en engångssumma och bidra till Göteborgs Stadsmissions arbete med att möta göteborgare i utsatthet.

https://www.stadsmissionen.org/ge-stod/foretag/ge-en-gava/

JULKLAPPSVAGNEN 2019

För femte året i rad åker Julklappsvagnen runt i staden för att bidra till att fler får en lite godare jul. Men visste du att premiärturen egentligen gick redan för över 100 år sedan? År 1914 rullade julklappsvagnen för första gången för att samla in gåvor till göteborgare i utsatthet. ”En lysande idé” stod det i tidningen. Det tycker vi med. Ett sekel senare väckte Stadsmissionen och Spårvägssällskapet Ringlinien julklappsvagnen till liv igen.

När? 7 december, kl 11-15.

Kan du inte komma den 7 december? Då går det bra att lämna julklappar varje vardag fram till den 20 dec, mellan kl 08.00 och 16.00 på Drottninggatan 33. Du kan även komma till Östra Hamngatan 16 och lämna din julklapp under vardagar mellan den 11 dec-19 dec klockan 17-19.

Aktuellt

Vi håller dig uppdaterad

Ta del av det senaste från Prové. Nyheter, analyser, omvärldsbevakning, evenemang och föreläsningar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev ProvéEffekten så får du dessutom massor av inspiration direkt i din inkorg.

Läs våra tidigare nyhetsbrev här

Kunskap om förändringsledning

Prenumerera

ProvéEffekten från Prové. Kunskap, inspiration, analyser, rapporter och mycket mer. Kommer ut ca 4 gånger/år:

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.