Kom i kontakt

22 januari 2020

Vad är viktigt för dig, viktigt för mig, viktigt för ett hållbart arbetsliv?

Växlande, parallella uppdrag, nya frågeställningar hela tiden, livspusslet och hög digital tillgänglighet. Detta är några aspekter som arbetslivet präglas av idag i ett samhälle som förändras allt snabbare. Den ständigt ökande yttre komplexiteten i våra liv måste på något sätt motsvaras av en ökad inre komplexitet eller mognad. För oss på Prové är det därför viktigt att skapa förutsättningar för en arbetssituation som är hållbar i livets alla faser.

”Values-driven organizations are the most successful organizations on the planet.” Richard Barrett

En pusselbit i strävan efter att uppfylla detta mål är att jobba med våra personliga, såväl som vår organisations värderingar. Både inom Prové och ute hos våra kunder.

Om jag som individ vet vad som är viktigt för mig, vad som sporrar eller bromsar mitt engagemang och vilka värderingar som underbygger mina beslut kommer detta också hjälpa mig i mina beslut på arbetsplatsen och i interaktion med mina kunder och kollegor. Ett obligatoriskt steg för alla våra nya kollegor är därför att genomföra en Personal Values Assessment (PVA) när de börjar på Prové. Detta verktyg, är ett enkelt och kostnadsfritt test som bl.a. hjälper individen att utforska sina personliga värderingar tillsammans samt varför man gör det man gör.

PVA hjälper oss på Prové att synliggöra våra egna och våra kollegors värderingar. Den personliga utvärderingen som PVA:n ger utgör ett utmärkt underlag för att prata om värderingar, uttrycka personliga behov och bidra till ett mer hållbart arbetsliv som bygger på ömsesidig respekt, tillit och förståelse för varandra.

”Alla organisationer i världen gör affärer med människor (kunder, medarbetare, osv.) som behöver det som organisationen har. Vad som särskiljer världens mest framgångsrika organisationer från övriga är att de gör affärer med människor som tror på det som organisationen tror på!” Simon Sinek

Läs mer om ORGANISATIONSKULTUR – Beslut med utgångspunkt i värderingar

Läs mer om INDIVID-, GRUPP- OCH LEDARUTVECKLING – Det är människor som skapar förändring

Fakta

PVA är ett av de verktyg som tillsammans är känt under namnet CTT® (Cultural Transformation Tools), och som erbjuds från Barrett Values Centre. I CTT finns en stor mängd metoder och verktyg för individer, ledare, grupper, avdelningar, såväl som hela stora organisationer att synliggöra, arbeta med, och ta sin kultur och organisation till nästa nivå. Våra certifierade CTT-konsulter bidrar med både kulturmätning, tolkning av mätningsresultatet samt kulturutvecklingen i önskad riktning hos våra kunder.

Vill du veta hur ni kan skapa ett hållbart arbetsliv på er arbetsplats?
Thomas Bjerkhede svarar gärna på dina funderingar:

Aktuellt

Vi håller dig uppdaterad

Ta del av det senaste från Prové. Nyheter, analyser, omvärldsbevakning, evenemang och föreläsningar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev ProvéEffekten så får du dessutom massor av inspiration direkt i din inkorg.

Läs våra tidigare nyhetsbrev här

Kunskap om förändringsledning

Prenumerera

ProvéEffekten från Prové. Kunskap, inspiration, analyser, rapporter och mycket mer. Kommer ut ca 4 gånger/år:

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.