Kom i kontakt

22 juni 2021

Rusta ett barn inför framtiden

Alla barn har rätt till utbildning och till lek, vila och fritid. Men många växer upp utan förutsättningar att klara studier och utan tillgång till fritidsaktiviteter. Så kan vi inte ha det.

Prové stöttar Stadsmissionen på flera olika sätt i deras viktiga arbete med läxhjälp och fritidsaktiviteter, både genom ekonomiskt bidrag från företaget via vårt samhällsengagemang Attityd och en gemensam insamling hos oss medarbetare.

En fullständig skolgång är grunden för en stabil framtid och ett skydd mot utanförskap och ohälsa. Det ger bättre möjligheter att etablera sig på arbetsmarknaden och att kunna tillgodose sig sina rättigheter. För dem som inte har en fullföljd gymnasieutbildning ökar risken för att hamna i ett socialt och ekonomiskt utanförskap. Fritidsaktiviteter är viktigt för alla barns utveckling och mående, och extra viktigt för barn som inte har tillgång till det på grund av en svår ekonomisk situation.

Med allas vårt stöd kan Göteborgs Stadsmission fortsätta arbeta förebyggande för att rusta barn för en bättre framtid. Läs hur du och din organisation kan vara med och stötta så att fler barn får möjligheten att kunna göra verklighet av sina drömmar.

Länk till Göteborgs Stadsmission

Aktuellt

Vi håller dig uppdaterad

Ta del av det senaste från Prové. Nyheter, analyser, omvärldsbevakning, evenemang och föreläsningar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev ProvéEffekten så får du dessutom massor av inspiration direkt i din inkorg.

Läs våra tidigare nyhetsbrev här

Kunskap om förändringsledning

Prenumerera

ProvéEffekten från Prové. Kunskap, inspiration, analyser, rapporter och mycket mer. Kommer ut ca 4 gånger/år:

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.