Kom i kontakt

11 augusti 2022

Leader Lab och Prové om det hållbara ledarskapet

Leader Lab, Sveriges största nätverk för morgondagens ledare, träffade Provés VD Anna Jensen och bytte erfarenheter och tankar kring det hållbara ledarskapet och vad ett gott ledarskap innebär.

Anna Jensen från Prové träffade Max Lidgard och Erik Lundahl från Leader Lab ute hos Prové i Önnered för att utbyta erfarenheter.

 

Leader Lab vill främja ett mer hållbart och hälsofrämjande ledarskap för framtida generationer – ”ett ledarskap som värnar om individ och framtid” är vårt motto.

Leader Lab ställer frågan, vad hållbart ledarskap innebär för dig, Anna?
För mig handlar det om att agera på ett sätt som resulterar i att både jag själv, de individ jag leder och min omgivning kan få överleva mig själv och leva under lång tid med god hälsa. Det pratas mycket om balans i det mindre perspektivet att vara ledare för andra. Här tycker jag att det handlar om att skapa en miljö där man kan få må bra över tid.

Det är viktigt att orka tänka långsiktigt även när det kniper åt och kortsiktiga vinster kan vara lockande. Att försöka behålla långsiktigheten i besluten och värna om de mänskliga värdena, tror jag är en nyckel.

En ytterligare aspekt av hållbarhet anser jag är att inse och värna om människors olikheter. Vi har alla olika kapacitet, olika gränser och här handlar det om att alltid vara lyhörd för tillvaron och förutsättningarna som varje medarbetare har.

”Var dig själv. Var autentisk. Var transparent och ärlig. Var dig själv i ditt ledarskap. Då blir det inga överraskningar vare sig för dig själv eller andra.”  Anna Jensen, VD på Prové

Läs hela intervjun här.

 

 

Läs även

Det är människor som skapar förändring

Leader Lab är Sveriges största nätverk för unga med ledarambitioner.

De förbereder, utvecklar och matchar unga med attraktiva arbetsgivare, både för att hjälpa att ta första steget i sin karriär, men också för att på sikt ta det första steget in i ledarrollen.

Mer om Leader Lab Sverige

Vill du veta mer om vårt arbete med Individ-, Grupp- och Ledarutveckling? Karin Jonason svarar på dina funderingar:

Aktuellt

Vi håller dig uppdaterad

Ta del av det senaste från Prové. Nyheter, analyser, omvärldsbevakning, evenemang och föreläsningar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev ProvéEffekten så får du dessutom massor av inspiration direkt i din inkorg.

Läs våra tidigare nyhetsbrev här

Kunskap om förändringsledning

Prenumerera

ProvéEffekten från Prové. Kunskap, inspiration, analyser, rapporter och mycket mer. Kommer ut ca 4 gånger/år:

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.