Kom i kontakt

23 september 2019

Laganda och glädje under Attityd Cup

Under två helger i september spelades Attityd Cup på Härlanda Park. Det är föreningen Qviding som är arrangör tillsammans med oss på Prové.

Attityd Cup har funnits i tre år och i år var hela 191 lag anmälda. Det betyder närmare 2000 killar och tjejer som får träffas och spela fotboll tillsammans. När lagen kommer till cupen hälsas alla välkomna och får en Attitydbox. I boxen ligger ett ledarbrev som ledarna läser för spelarna innan cupen startar. Bland annat finns det viktiga regler för hur man skall sköta sig på och utanför plan:

I Attityd Cup vill vi att…

…vi har roligt tillsammans

…vi är snälla mot varandra

…vi hjälper varandra

…vi uppmuntrar och ger beröm

…ingen känner sig ensam eller utanför

…vi stöttar om någon känner sig ledsen

…vi är goda kamrater

…vi är kompisar med de lag vi möter

Attityd Cup innebär även det s.k Fair Play-priset där ledarna har den viktiga uppgiften att hitta någon spelare i motståndarlaget som utmärker sig som extra schysst och kamratlig på plan. Attityd gör det även möjligt för deltagare att gratis få ta del av Pysselklubbens aktiviteter under Cupen. Där ansiktsmålning och armbandstillverkning är populära inslag.

”Det är fantastiskt kul att se alla dessa barn, ledare och anhöriga under Attityd Cup. Vi känner verkligen att vårt budskap om att vi skall vara snälla mot varandra genomsyrar Cupen.” Thomas Berggren från Attityd

Fakta om Attityd

Attityd arbetar för att barn och ungdomar ska få en trygg miljö där ingen känner sig ensam, utstött eller mobbad. Tillsammans med ideella föreningar möter vi omkring 10 000 barn och unga i göteborgs­regionen. 

Vi föreläser och utbildar för att hjälpa barn och unga att välja bort alkohol och andra droger. Och vi tar fram kunskap och metoder som hjälper föreningarna att arbeta mot mobbning och övergrepp.

Attityd startades av Prové för att bidra till ett bättre samhälle. Vi använder vår erfarenhet inom ­förändringsledning för att stödja föreningar med kunskap och nya insikter för både unga, föräldrar och ledare. Att samarbeta med Attityd kostar inget.

Vill du veta mer om Attityd? Kontakta oss på Prové!

Aktuellt

Vi håller dig uppdaterad

Ta del av det senaste från Prové. Nyheter, analyser, omvärldsbevakning, evenemang och föreläsningar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev ProvéEffekten så får du dessutom massor av inspiration direkt i din inkorg.

Läs våra tidigare nyhetsbrev här

Kunskap om förändringsledning

Prenumerera

ProvéEffekten från Prové. Kunskap, inspiration, analyser, rapporter och mycket mer. Kommer ut ca 4 gånger/år:

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.