Kom i kontakt

18 oktober 2019

”Hej, hur mår du idag?” – Två föreläsningar om vikten av att bli sedd

Kvällen den 17:e oktober samlades ett 50-tal av våra kunder på Provés kontor på Önnereds Brygga för mingel, trevliga samtal och för att lyssna på två fantastiska föreläsare. Denna kväll välkomnade vi Rickard Nordström, kanske mer känd som Magister Nordström, och vår kollega Camilla Tuneberg på scen.

Rickard jobbar som mellanstadielärare och fick 2017 utmärkelsen Årets lärare i kategorin ”Nytänkande & Entreprenörskap”.  Han berättade om sina erfarenheter från klassrummet och om vikten av att bygga relationer med både elever och föräldrar.

”Varje dag måste jag se alla mina elever. Inget barn får gå hem och känna att hon eller han inte har blivit sedd. Om ett barn skulle känna så på kvällen, har jag misskött mitt jobb.” Magister Nordström

Magister Nordström fokuserar på hur vi får våra elever kunskapstörstiga och hur man skapar en bra gruppdynamik. Han visade på många nycklar för ett framgångsrikt ledarskap i klassrummet.

Vårt behov att bli sedd, känna tillit och trygghet i olika sociala sammanhang slutar så klart inte den dagen vi får studentmössan i handen och lämnar skolans värld. Att säga ”Hej” har en essentiell betydelse hela livet. Camilla Tuneberg som var kvällens andra talare pratade om vikten av psykologisk trygghet på arbetsplatsen. Forskningen visar att graden av trygghet, tillit och bekräftelse som medarbetarna upplever på arbetsplatsen och i interaktionen med kollegor i hög grad påverkar teamets effektivitet och organisationens förmåga till innovation. Visst känns det härligt att första steget i att bygga en företagskultur som präglas av psykologisk trygghet kan vara en sådan enkel fråga som ”Hej, hur mår du idag?”.

Vi vill tacka alla Provés kunder som genom sin närvaro bidrog till en härlig och nyfiken stämning på Önnereds Brygga igår. Vi tackar även Camilla och Rickard för att de tog plats på scen och ville dela med sig av kloka insikter, erfarenheter och kunskaper. Vi ses på Provés nästa kundevent våren 2020!

Läs mer om ORGANISATIONSKULTUR – Beslut med utgångspunkt i värderingar

Läs mer om INDIVID-, GRUPP- OCH LEDARUTVECKLING – Det är människor som skapar förändring

Aktuellt

Vi håller dig uppdaterad

Ta del av det senaste från Prové. Nyheter, analyser, omvärldsbevakning, evenemang och föreläsningar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev ProvéEffekten så får du dessutom massor av inspiration direkt i din inkorg.

Läs våra tidigare nyhetsbrev här

Kunskap om förändringsledning

Prenumerera

ProvéEffekten från Prové. Kunskap, inspiration, analyser, rapporter och mycket mer. Kommer ut ca 4 gånger/år:

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.