Kom i kontakt

15 september 2019

Ett år som trainee på Prové

Traineeåret för Elin Jansson, Julia Ärnekvist, Patrik Kindmark och Edvin Andersson har varit fyllt med lärorika och roliga erfarenheter och gett dem kunskap om de verktyg som kan användas ute i kunduppdrag. I september i år avslutades programmet högtidligt med en väl genomförd projektpresentation och diplomering. Men hur har året varit? Vi träffade de före detta traineerna, numera nya managementkonsulter på Prové, över en fika och ställde frågan.

Beskriv hur ert traineeår har sett ut och vad det har innefattat?
Traineeåret har varit fullspäckat och fyllt med lärorika och roliga erfarenheter. Under året har halva tiden spenderats med ett internt uppdrag där vi fått lära oss Provés interna arbetssätt och processer. Dessutom har det gett oss kunskap om de verktyg som kan användas ute i kunduppdrag samtidigt som vi fått chansen att prata och lära känna våra kollegor. Den största delen av resterande tid spenderades ute i kunduppdrag medan en mindre del bestod av att under året genomgå interna utbildningar genom Provéakademin, något som alla nyanställda, men även kollegor som vill fräscha upp sina kunskaper gör.

Efter två introduktionsveckor blev vi placerade i kundprojekt, där vi alla arbetade tillsammans med varsin mentor. Mentorn har till uppgift att finnas där för att stötta i det vardagliga arbetet och som någon man kan vända sig till om man har frågor eller funderingar. Utöver mentorer så hade vi även en handledare som hjälpte till att stötta i det interna projektet.

Året har även inkluderat ett flertal konferenser, after works, träningstillfällen och andra aktiviteter där vi fått umgås med kollegor i en mer avslappnad miljö. Dessutom fick vi möjlighet att träffa alla kollegor och deras familjer på den årliga Provédagen, redan innan traineeprogrammet påbörjades. Traineeåret avslutades med att vi presenterade resultatet av vårt internprojekt och en diplomeringsceremoni.

Vilka är ni?
Vi kom alla direkt från skolan. Elin, Patrik och Edvin läste ekonomi och Julia har en ingenjörsbakgrund. Detta har varit bra eftersom vi har olika kunskaper och har kunnat lära av varandra. Hur vi kom i kontakt med Prové varierar men vi är alla eniga om att vi hittat rätt. Vi är alla aktiva och gillar inte att sitta still. Julia har gjort en svensk klassiker, Patrik och Elin tränar mycket på gym och Edvin är ute mycket i naturen. Konsultyrket kändes självklart då vi alla lockades av att ha ett varierande jobb, att få göra olika saker och träffa många olika människor i arbetet.

Varför sökte ni er till Provés traineeprogram?
Kulturen på Prové är något som vi allihop snabbt fick en tydlig bild av och uppfattade som en starkt bidragande faktor till att vi sökte programmet. Det är en öppen och inbjudande kultur som verkligen speglar de värdeord företaget står för, det känns som en stor familj. Eftersom vi alla har en aktiv livsstil kändes Prové som en bra match då balansen mellan arbete, fritid och hälsa är något som företaget står för och bidrar till aktivt.

”Jag träffade Prové under arbetsmarknadsdagarna på Handelshögskolan och fick en väldigt bra bild av de representanter som var där. Efter att ha deltagit på en mingelkväll och fått uppleva kulturen på företaget var det ett enkelt val att söka mig hit.” Patrik

Vad har varit det bästa med programmet?
Vi är alla överens om att programmets koncept och upplägg är väldigt bra. Programmets utformning skapar en trygghet för alla som kommer in som trainee, då det skapar förutsättningar för att utvecklas och växa in i konsultrollen. Något som alla beskriver som positivt är möjligheten att få utvecklas i sin egen takt, man uppmuntras att utmana sig själv samtidigt som det är upp till traineerna att välja ansvarsnivå i många fall.

”Redan efter några veckor i mitt kundprojekt fick jag frågan om att ansvara för en workshop, vilket såklart kändes nervöst, men det var en rolig utmaning.” Edvin

Kombinationen av ett välutformat program och det välkomnande som vi fick av alla medarbetare på Prové gjorde att det första året har känts väldigt bra. På Prové pratar vi om att ”lita på processen”, och det stämmer verkligen, det händer mycket på ett år.

Varför tycker ni att andra ska söka till programmet?
Konceptet är oslagbart, att få möjlighet att arbeta i kunduppdrag samtidigt som vi får ”träna” på hemmaplan och fylla på vår verktygslåda. Det är just kombinationen av detta som är otroligt värdefull. Dessutom är Provés kultur och människor en lika stor anledning till varför vi trivs så bra och anser att vi hittat rätt. Vi värdesätter att kunna skoja och ha det kul med kollegorna samtidigt som vi gör ett bra jobb ute hos kund. Samtliga är överens, är du det minsta intresserad av Provés traineeprogram – sök. Du kommer inte ångra det!

Faktaruta

Provés traineeprogram vänder sig till dig som är intresserad av att arbeta som en engagerad och drivande managementkonsult inom förändringsledning och verksamhetsutveckling i en miljö som får människor att växa. I traineeprogrammet får du lära dig Provés verksamhet från grunden, bygga nätverk inom företaget och du kommer under programtiden tränas in i konsultrollen. Till Provés traineeprogram söker vi nyutexaminerade studenter som har en master- eller magisterexamen. Som trainee ska du ha ett stort engagemang för att utveckla dig själv, dina kollegor och våra kunder.

Här hittar du mer information om Provés Traineeprogram.

Kontakta Annika Harrysson om du vill veta mer om Provés Traineeprogram:

Aktuellt

Vi håller dig uppdaterad

Ta del av det senaste från Prové. Nyheter, analyser, omvärldsbevakning, evenemang och föreläsningar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev ProvéEffekten så får du dessutom massor av inspiration direkt i din inkorg.

Läs våra tidigare nyhetsbrev här

Kunskap om förändringsledning

Prenumerera

ProvéEffekten från Prové. Kunskap, inspiration, analyser, rapporter och mycket mer. Kommer ut ca 4 gånger/år:

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.