Kom i kontakt

29 juni 2022

Alla barn ska få leka i sommar

En sommar kan tyckas enkel att fylla med aktiviteter – badutflykter, picknick, grillkvällar. Men för de många familjer som kämpar med en tuff ekonomi är det ingen självklarhet att äga en cykel som man kan ta till badplatsen, att kunna köpa solkräm att smörja in barnen med, bjuda på glass eller ens köpa mat att ha med sig till utflykten. Samtidigt ger dessa till synes små saker och aktiviteter något stort och viktigt: avkoppling och återhämtning.

Alla barn och vuxna ska kunna slappna av, slippa känna oro och stress och fylla på med ny energi under semestern. Därför ordnar Stadsmissionen varje år ett sommarkollo. Deltagarna som får möjlighet att åka på kollo lever på olika sätt under tuffa förhållanden. Kollot blir ett andrum där vuxna och barn kan hämta ny kraft genom lek, gemenskap och naturupplevelser. Många knyter kontakter till andra familjer, vilket också skapar nätverk och nya vänner på hemmaplan. Flera gånger varje dag dukas det fram god och näringsrik mat och alla kan äta sig mätta. Det erbjuds aktiviteter som bad, cykling, spel, lekar, skapande, fiske och paddling. Barnen får med sig upplevelser och fina minnen från kollot som de kan berätta om när de återvänder till skolan. För några dagar får de vara barn, precis som en förälder uttryckte det.

Prové med vårt samhällsengagemang Attityd stöttar Göteborgs Stadsmissions viktiga arbete och uppmanar dig och din organisation att stötta också, så att barn och familjer som lever i utsatthet kan få härliga sommarminnen.

Här hittar du information om hur ni kan stötta.

Aktuellt

Vi håller dig uppdaterad

Ta del av det senaste från Prové. Nyheter, analyser, omvärldsbevakning, evenemang och föreläsningar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev ProvéEffekten så får du dessutom massor av inspiration direkt i din inkorg.

Läs våra tidigare nyhetsbrev här

Kunskap om förändringsledning

Prenumerera

ProvéEffekten från Prové. Kunskap, inspiration, analyser, rapporter och mycket mer. Kommer ut ca 4 gånger/år:

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.