Kom i kontakt

AleKuriren: Ale Attitude – vill få fler ungdomar på insidan

AleKuriren skriver:

Alla hittar inte en naturlig roll i föreningslivet och många ungdomar saknar positiva förebilder. Det vill vi ge dem med vårt projekt Ale Attitude, säger föreningsutvecklare Shkar Nawzad. Nu har Nödinge SK och Ahlafors IF i samverkan med Ale kommun och Prové-Attityd sökt bidrag för en fortsättning hos Västra Götalandsregionen.

Föreningslivet engagerar och sysselsätter mängder av ungdomar, men inte alla. Några av de som står utanför ringen samlade föreningsutvecklare Shkar Nawzad och socialpedagog Malin Milli in i ett pilotprojekt kallat Ale Attitude. 12 Alekillar bjöds in till ett antal spännande möten.

– Vi träffades och pratade om allt möjligt. Mycket handlar om att inkludera och inspirera. Visa på möjligheter. Det handlade om att låta ungdomarna växa. De fick till exempel träffa polisen, men på ett personligt sätt. Alltså människan bakom uniformen. I gruppen hade vi också tagit med ett antal bra förebilder. Vi märkte under våren en synbar skillnad på hur deltagarna förändrades positivt. När pandemin slog till var det våra killar som erbjöd sig att handla åt äldre och vi hjälpte kommunen att tillverka skyddsutrustning, berättar initiativtagaren Shkar Nawzad.

Läs hela artikeln i AleKuriren här.

Ladda ner artikel här.

Aktuellt

Vi håller dig uppdaterad

Ta del av det senaste från Prové. Nyheter, analyser, omvärldsbevakning, evenemang och föreläsningar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev ProvéEffekten så får du dessutom massor av inspiration direkt i din inkorg.

Läs våra tidigare nyhetsbrev här

Kunskap om förändringsledning

Prenumerera

ProvéEffekten från Prové. Kunskap, inspiration, analyser, rapporter och mycket mer. Kommer ut ca 4 gånger/år:

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.