Kom i kontakt

Processorientering och effektivisering i IT-verksamhet

Flera avdelningar inom IT-verksamheten som tillsammans fyller en viktig funktion före, under och efter IT-projekt upplevde problem med långa ledtider, minskad kundnöjdhet och en alltmer pressad arbetssituation. Det fanns ett behov av att öka leveranskapaciteten. Provés konsultteam involverade verksamhetens medarbetare och flyttade fokus från organisatorisk tillhörighet till utveckling av den gemensamma processen. Processarbetet utgick från kundens krav och behov och resulterade i en rad åtgärder som effektiviserade flödet, tydliggjorde roller och ansvarsfördelningar.

En framgångsfaktor i arbetet var att arbetet bedrevs arbetsmötesform där alla berörda hade stor delaktighet, kunde känna ett ägarskap för resultatet och därmed motivation till förändring. Resultatet var samsyn på ett gemensamt och effektivt arbetssätt med leveransen till kunden i fokus.

Aktuellt

Vi håller dig uppdaterad

Ta del av det senaste från Prové. Nyheter, analyser, omvärldsbevakning, evenemang och föreläsningar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev ProvéEffekten så får du dessutom massor av inspiration direkt i din inkorg.

Läs våra tidigare nyhetsbrev här

Kunskap om förändringsledning

Prenumerera

ProvéEffekten från Prové. Kunskap, inspiration, analyser, rapporter och mycket mer. Kommer ut ca 4 gånger/år:

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.