Kom i kontakt

19 juni 2024

Prové är utnämnt till jämställt bolag 2024

Vi är mycket glada och stolta att kunna meddela att vi på Prové har blivit utnämnda till ett jämställt bolag 2024. Denna utnämning är ett viktigt erkännande av vårt engagemang för jämställdhet och mångfald inom vår organisation.

För tionde året i rad har Cinode granskat andelen kvinnor inom svenska konsultföretag för att belysa vikten av att attrahera fler kvinnor och inspirera branschen till att arbeta aktivt för ökad jämställdhet. Årets undersökning visar att genomsnittet av andelen kvinnor i branschen ligger kvar på 34 procent, vilket pekar på en fortsatt mansdominerad sektor.

IT- och techbranschen har fortfarande en låg representation av kvinnor. Endast 32 procent av arbetskraften inom IT- och techsektorn är kvinnor, och intresset bland unga kvinnor för att arbeta inom denna sektor har till och med minskat. Detta belyser det stora behovet av att förändra och skapa en mer inkluderande bransch.

Provés engagemang för jämställdhet

På Prové strävar vi efter att skapa en arbetsmiljö där alla kan trivas och utvecklas. Vi är stolta över att vi har en hög andel kvinnor, vilket speglar vårt engagemang för en inkluderande och jämställd arbetsplats.

– Mätningen är oerhört betydelsefull då den lyfter fram hur jämställdheten utvecklas inom branschen. Att synliggöra dessa siffror inspirerar och uppmuntrar företag att arbeta aktivt med jämställdhetsfrågor, säger Anna Jensen, VD på Prové.

Det är viktigt att kontinuerligt undersöka och synliggöra jämställdheten inom branschen. Cinodes årliga Jämställdhetsrapport är ett värdefullt verktyg som hjälper oss att följa utvecklingen och väcka debatt kring detta viktiga ämne. Årets rapport visar att genomsnittet av andelen kvinnor i svenska konsultföretag ligger på 34 procent, med vissa företag som når upp till 76 procent, där Prové ligger i topplaceringen med 68%.

Inspirerande förebild och leda utvecklingen

På Prové ser vi det som en av våra viktigaste uppgifter att skapa en arbetsmiljö där alla våra medarbetare, oavsett kön, kan känna sig välkomna och kunna utvecklas. Vi vill inspirera andra företag att följa vårt exempel och arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald. Vårt mål är att fortsätta arbeta för en mer jämställd arbetsplats och att vara en förebild inom branschen.

 

Länk till hela rapporten.

Vill du veta mer om Prové och hur vi arbetar med jämställdhet och mångfald,
kontakta vår VD Anna Jensen:

Aktuellt

Vi håller dig uppdaterad

Ta del av det senaste från Prové. Nyheter, analyser, omvärldsbevakning, evenemang och föreläsningar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev ProvéEffekten så får du dessutom massor av inspiration direkt i din inkorg.

Läs våra tidigare nyhetsbrev här

Kunskap om förändringsledning

Prenumerera

ProvéEffekten från Prové. Kunskap, inspiration, analyser, rapporter och mycket mer. Kommer ut ca 4 gånger/år:

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.